neděle 26. února 2017

Semlor 2017

Milý deníčku...blíží se konec masopustu a proto si nezapomeňte ještě užít tučných a vydatných jídel! Konec, tedy masopustní úterý je ve Skandinávii známo jako Fettisdag, Tučné úterý, nebo také Semmeldag, den semlí. A u nás každoroční nutnost připravit pár semlí. Letos jsem semly upekla v minimuffinové formě a zjistila, že jich tak vlastně můžu sníst víc že, když jsou takové malé..;) Nikdy se mi se neomrzí, a ta slast, když zakrojíte do nadýchané šlehačky, voňavého těsta s kardamomem, jemného jako peřinka a zakončíte to sladkou mandlovou náplní...ten nejlepší recept najdete tady. A jaké jsou tedy letos?




Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena