neděle 24. dubna 2016

Pajeon, korejské palačinky s jarní cibulkou


Milý deníčku...Pajeon, (파전) neboli korejské palačinky s jarní cibulkou (jeden z mnoha druhů jeon, palačinek, servírovaných jako předkrm, příloha nebo jídlo k alkoholu) odlišná a výborná alternativa k japonským palačinkám okonomiyaki. Sypkou směs na přípravu seženete v obchodech a naskýtají se Vám dvě možnosti přípravy - buď zvolíte tradiční dongnae styl, pouze s jarní cibulkou a chilli, což mi přijde až skoro chudé, protože za mne jsou rozhodně nejlepší palačinky navíc s mořskými plody, tedy haemul pajeon




A jak na to...

na 5 palačinek:
250g směsi na korejské palačinky (seženete v obchodech s asijskými potravinami, online nebo třeba ve větším Tescu)
90g hladké mouky
5 vajec (1 vejce na palačinku)
voda
11 jarních cibulek
krevety, kalamári, mušle, chobotničky či jiné mořské plody, asi 450g
chilli paprička
sezamový olej (když neseženete, použijte olivový)
špetka soli

Smíchám sypké ingredience (mouku, směs na palačinky, sůl), míchám a přilívám tolik vody, aby mi vzniklo hladké tekuté těstíčko. Cibulky očistím, odříznu konce a podélně rozpůlím. měly by mi vlézt celé na pánev, pokud ne, udělám z nic stejně dlouhé kusy, které naskládám na pánev s rozehřátým olejem.Nechám smažit, přidám mořské plody a trochu nasekané chilli papričky. Vše zaliji palačinkovým těstem. Rozklepnu si jedno vejce do hrnečku, rozšlehám a zaliji jím těsto na pánvi.Jakmile se začnou okraje palačinky zatahovat, obrátím ji a dosmažím, dám na talíř. A smažím další palačinku.

Palačinky si při servírování namáčím do 

Sladkokyselé omáčky

4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
3 lžíce vody
2 lžíce rýžového octa
pár kapek sezamového oleje
lžíce opražených sezamových semínek (nasucho si opražím na pánvi)
chilli vločky nebo trochu nasekané chilli papričky
1 prolisovaný stroužek česneku

Příprava je jednoduchá - vše smíchám dohromady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena