středa 2. prosince 2015

Polévka z červené čočky a sušených rajčat



Milý deníčku...čekám na sníh. Nebo na mráz. Nezvyklá změna teplot způsobuje, že mi přijde prostě úplně mimo péct cukroví a chodit na svařák. A jelikož jsem ještě nepřepnula z podzimního modu, vařím kořenovou zeleninu ve velkém, což je skvělým základem i pro polévku z červené čočky a sušených rajčat. Na rozdíl od své starší sestry je krémová, není pikantní, překvapí jemnou chutí rajčat usušených na slunci a zasytí dokonale.


A jak na to...

polovina cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
malý kousek petržele
hrst sušených rajčat
oregáno, sušené či čerstvé
necelých 100 ml zakysané smetany
citrónová šťáva
olivový olej, sůl, pepř
červená čočka, asi hrst a půl nebo dvě

Sušená rajčata zaliji horkou vodou, pokud máte naložená v oleji, nezalévejte:) Na oleji si zpěním nepokrájený stroužek česneku, který poté vyhodím, je jen pro dodání chuti a přidám najemno nakrájenou cibuli. Oloupu si a nahrubo nastrouhám mrkev a petržel. Přidám k cibuli a nechám opéci. Poté přidám červenou čočku, rajčata a zaliji vodou, můžete využít vodu z rajčat. Přidám oregáno, sůl a pepř,nechám vařit dokud není čočka měkká. Potom polévku rozmixuji spolu se zakysanou smetanou a dochutím citrónovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena