středa 30. prosince 2015

Fazolová polévka


Milý deníčku...konec roku je tu. A proto nesmí chybět tradiční novoroční vyprošťovací polévka. Zkuste pro změnu můj tajný recept - fazolovou polévku. Prakticky nic na ní není, jen je prostě a jednoduše úžasná. Ať již Váš rok 2015 byl dobrý nebo nebyl, rok 2016 bude lepší, věřím tomu. A proto Vám přeji vše nejlepší do nového roku!


A jak na to...

2 mrkve
1 cibule
vývar
3 brambory
polovina sáčku fazolí
červená mletá paprika
zakysaná smetana
ocet
sůl, pepř
bobkový list
olivový olej

Fazole si namočím buď přes noc nebo alespoň 4 hodiny předem do studené vody. Poté je sliji a najemno si nakrájím cibuli, kterou zpěním na na oleji. Oškrábu si brambory a mrkev a nakrájím na kostky/kolečka. Přidám je k cibuli a popráším červenou paprikou. Nebojte se jí dát více, asi tak dvě lžíce. Přidám slité fazole a vše zaliji vývarem, buď zeleninovým, nebo kuřecím, případně uzeným (pokud si chystáte novoroční uzené, není nic jednoduššího). Přidám tři bobkové listy, případně osolím a ještě opepřím. Nechám vařit tak, aby fazole byly ještě na skus, ne úplně rozvařené, když jsou al dente mají skvěle oříškovou chuť, ale nesmějí být tvrdé. Vytáhnu bobkové listy a část vody z polévky si odeberu do hrnečku, kde ji smíchám se zakysanou smetanou (dávám na toto množství celý kelímek) a vliji zpět do polévky. promíchám a dochutím octem a solí, polévka by měla být lehce kyselo, více slaná. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena