pondělí 7. září 2015

Když na snídani...tak do Oblac?


Milý deníčku...místo, kam vzít své zahraniční přátele či obchodní partnery na snídani, to jsou Oblaca na Žižkovské věži. Prostor je pro mne nepochopitelně rozdělen na restauraci, kavárnu a bar, ale stoprocentně chtějte všude stůl u okna. Výhodou je, že nemusíte platit vstupné do vyhlídkové plošiny v následujícím patře, výhled máte prakticky stejný. Upřímně, kvůli jídlu sem fakt nechoďte. Ale pokud hledáte místo na snídani za jasného dne, kdy se Praha probouzí z mlžného oparu, a chcete své přátele/ protějšek trochu oblbnout, bude to právě tady. Obsluha nic moc, s lehce otráveným výrazem, šílené položky v menu (100g slaniny/šunky/ či sýru k jídlu navíc, porce za cca 80 Kč či naprostý úlet v podobě palačinek za 2 stovky (!), a ten všudy přítomný pocit, že platíte jen ten výhled:) Ztracená vejce s pažitkou (80 Kč), byla opravdu dobrá, bohužel nyní již nejsou v nabídce,


talíř s norimberskými klobáskami (115 Kč) ušel, dovedla bych si představit lepší provedení/doplnění, cibule nebyla dostatečně orestovaná,


a dobrý, klasický hemenex s pražskou šunkou (105 Kč), jen bych vynechala pečenou papriku a brambory, bylo to ve snaze o lepší prezentaci navíc a neladilo.


Snídaňové latté mile překvapilo, výborná byla čerstvá pomerančová šťáva - o level výš by ji posunulo šampaňské, neboli tím vzniklá Mimósa. Ale pečivo je nudné a bez fantazie, kupovaná bageta a k ní velmi málo másla.


Shrnuto podtrženo - snídaně ve finále neurazí, ani nenadchne, ceny jsou při poměru cena/výkon totálně přemrštěné. Ale berme to jako místo, kam půjdete kvůli krásnému výhledu :)

Oblaca restaurant
Mahlerovy sady 1
130 00 Praha 3
tel: 210 320 081
http://towerpark.cz/


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena