A jak na to...
2 stroužky česneku
rajčatová passata (asi 350 ml) nebo cherry rajčata, 2 hrsti
kapary (naložené v soli, přinejhorším v nálevu)
hrst máty
olivový olej
parmazán
sůl a pepř
těstoviny
Česnek si oloupu a nasekám. Lehce ho opeču na olivovém oleji spolu s nasekanou asi polovinou chilli papričky (dle chuti) a přidám rajčata - buď passatu či cherry spolu se lžící cukru a špetkou soli. Nechám lehce odpařit vodu - za stálého míchání. Kapary propláchnu a přidám na poslední fázi do omáčky, už by se neměly vařit. To samé s udělám s mátou - omyji listy a nasekám - přidám do omáčky, menší část si schovám na ozdobu. Nejlepší je omáčka se špagetami, linguine či fetuccine. Uvařené těstoviny smíchám s omáčkou, posypu zbytekm máty a bohatě zasypu nastrouhaným parmazánem. Zakapu olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat