A jak na to...
500g hladké mouky
1 sáček sušených kvasnic
špetka cukru
větší lžička mořské soli
150 ml vlažné vody
50 ml dobrého olivového oleje + na pomazání
po půl plechovce zelených a černých oliv - doporučuji bez pecek, jestli si nechcete vylomit všechny zuby
Olivy nasekám na poloviny, nebo natrhám. Vše smíchám dohromady, propracuji dobře těsto a nechám kynout na teplém místě. Asi po hodince a půl je těsto vykynulé a je třeba ho znovu prohníst. Vytvaruji z těsta bochník (anebo cokoli chcete), dám na plech s pečícím papírem a pomažu olivovým olejem. Troubu předehřeji na 200 °C , na plech nastříkám pár kapek vody a peču, dokud chléb není zlatavý a nezní na poklep dutě.
Žádné komentáře:
Okomentovat