čtvrtek 29. ledna 2015

Spaghetti alla puttanesca


Milý deníčku...špagety doslova podle, ehm, jako to napsat slušně, prostě ženy lehkých mravů (naoko zachovávajíc styl nefalšované dámy, můj reálný slovník však doznal časem podstatných změn k horšímu..),  jsou výzva. Spojení ančoviček a rajčat je hodně nezvyklé, nejdřív se vám to bude zdát překombinované, přesto si to ve finále maximálně užijete. A za chvíli jimi nasytíte celou tutta la famiglia!


A jak na to...

2 stroužky česneku
hrst kaparů
hrst černých oliv (když seženete s peckou, bude nadšeni ještě více!)
6 filátek ančoviček
rajčata nebo rajčatová passata
hrst parmazánu
1 chilli paprička
petržel na posypání (dle chuti)
olivový olej

Na oleji orestuji oloupané a nasekané stroužky česneku, přidám ančovičky, nechám rozvařit na pastu (filety se úplně rozpustí) a přidám chilli (já to ještě vylepšila zbytkem jalapenos, aby to mělo opravdu říz), hrst kaparů, oliv a poté zaliji rajčaty (buď cherry nebo konzervované nebo rajčatová passata) a nechám provařit. Promíchám s těstovinami uvařenými hodně na zkus, přidám polovinu hrsti parmazánu, případně nasekanou petrželku a promíchám. Zasypu zbytkem parmazánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena