čtvrtek 11. prosince 2014

Salsiccia e insalata mista con mozzarella


Milý deníčku...není nad to, uletět od předvánočního stresu do slunné Itálie, kde ráno zahájíte silným espressem, pokračujete dalším espressem na slunečné piazze, dále espressem na baru v kavárně a večeři natáhnete na několik hodin, plných skvělé pasty, artyčoků, masa, ovoce e gelati, vína, hovoru a hlavně radosti...avšak nebyla bych to já, abych i na dovolené nevařila..aby taky ne, když se Vám nabízí ty nejčerstvější suroviny... Na můj míchaný salát, insalata mista s mozzarelllou, potřebujete v tomto chladném období to nejlepší. Především kvalitní rajčata, takže se opravdu nebojte zainvestovat do těch co opravdu voní a ne do těch polystyrenových náhražek co viděly slunce pouze z letadla.Ve společnosti dokonale ochucené salsiccie, italské obdoby našeho taliánu:), tedy syrové kořeněné klobásky a skleničky vychlazeného lehkého vína se přenesete do úplně jiného světa, někam bez stresu a shonu. A tak jsem vařila, nad římskými střechami to vonělo a já si užívala svůj dolce vita ...





A jak na to...

rukola
rajčata
mozzarella (nejlépe di buffala, z buvolího mléka, nebo prostě nějaká kvalitnější)
med
balzamikový krém/ocet
sůl, pepř
olivový olej

Rukolu properu, rajčata omyji a nakrájím. Na zálivku smíchám lžíci medu, dvě lžíce olivového oleje, lžíci octa/krému a dosolím dle chuti. Zálivkou obalím salát, obalen musí být každý kousek. Natrhám mozzarellu, zastříknu olivovým olejem a opepřím.

Salsicciu opeču na kapce olivového oleje, dejte pozor, olej bude hodně stříkat a pokud se Vám bude zdát stále syrová, přepulte ji a dále opékejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena