úterý 4. listopadu 2014

Salát à la vietnamské letní závitky

 
Milý deníčku...bez vietnamských letních závitků, neboli Nem cuốn se v poslední době neobejdu. Pokud však nemám dostatek času a nestihnu si pro ně skočit na oběd, nezoufám a připravím si je doma. A jelikož jsem takhle na podzim líná, nechce se mi trávit drahocenný čas motáním do rýžového papíru a proto jsem zavedla variaci letních závitků v salátové podobě. Plus navíc - nemusím šetřit koriandrem ani krevetami a salát můžu spokojeně uždibovat po celý večer...

A jak na to...

vlasové nudle bún - neboli vermicelli nudle
koriandr
máta
krevety
salát - ledový či mix salátů
chilli paprička
sezamový či olivový olej
česnek
naklíčené výhonky - jakékoli
dvě lžíce rybí omáčky
lžíce rýžového octa

Česnek oloupu a nasekám. Osmažím na oleji, přidám nasekanou chilli papričku, výhonky a krevety - nechám podusit jen tak dlouho aby byly krevety hotové. Nudle uvařím dle návodu na obalu. Sliji je a lehce propláchnu studenou vodou - jen tak aby byly vlažné. Nasekám bylinky a salát. Připravím si omáčku - smíchám rybí omáčku, rýžový ocet a dvě lžíce vlažné vody.  Do velké mísy dám bylinky, přidám krevety s výhonky a nudle, zaliji omáčkou a promíchám. Případně dosolím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena