středa 12. listopadu 2014

Hřebenatky s chorizem

 

Milý deníčku...nevím jak vy, ale když se ráno válí všude mlhy a já s hrnkem kávy vstávám, ta nálada nebývá úplně nejlepší a tak si myslím, že je třeba tohle pošmourné počasí něčím projasnit. Nalaďme se třeba do španělského stylu - takže chorizo :) A pokud si ho vyladíte s něčím à la haute cuisine jako jsou hřebenatky a doplníte špenátovo-bramborovým pyré, máte miliónovou večeři (nejen) pro romantický večer ve dvou. Jako vždy, stačí pár ingrediencí, minimum práce a obyčejná večeře se promění v koncert chutí.



A jak na to...

hřebenatky
chorizo
citronová či limetková šťáva
sůl, pepř

Chorizo si nakrájím na plátky. Opeču je na pánvi. Vyjmu z pánve a nechám pod alobalem. Na oleji z choriza opeču hřebenatky. Trvá to chvíli, ani ne půl minuty po každé straně. Hřebenatky zastříknu šťávou z necelé poloviny limetky, případně osolím a opepřím, nechám chvíli prohřát, než se ze šťávy stane něco jako lepkavý juice.

špenát
česnek
brambory
máslo
sůl

Brambory uvařím doměkka v osolené vodě. Sliju je. Spařím špenátové listy či nakrájený mražený špenát . Přidám k němu nasekaný česnek. Lehce orestuji a přidám horké brambory. Poté přidám máslo a promixuji na pyré. To že zůstanou kousky špenátu je jen dobře. Případně dosolím.

Hřebenatky servíruji s pyré z brambor a špenátu, plátky opečeného choriza a limetkovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena