pondělí 13. října 2014

Dýňový krém No.2

 
Milý deníčku...dýně je poslední dobou v kuchyni mou nejlepší kamarádkou. Pravda, moc si nepokecáme:) Ale nejen že Vám ta skvělá oranžová barva dodá energii i kdybyste už mleli skoro z posledního, tahle polévka, lehce šmrncnutá asijskou kuchyní, je skvělou variantou pro všechny bezlaktózové fandy, ať už jsou jimi dobrovolně či z donucení. I když na svůj dýňový krém No. 1 nedám dopustit, začínám ujíždět i na jeho nápaditějších variantách. A tahle voní po koření, dálkách a teplu. Což potřebujete. Jelikož tu je podzim a na podzim se vaří nejlépe!
 

dýně
kokosové mléko, plechovka a půl
kurkuma
1 chilli paprička
malý stroužek zázvoru
hořčičná semínka (nejsou nutná)
česnek
cibule
sůl a bílý pepř
olivový olej

Očištěnou a oloupanou dýni si nakrájím na kostky. Cibuli nasekám najemno, zpěním na olivovém oleji, přidám oloupaný a nasekaný česnek, dýni a nasekanou chilli papričku. Zasypu kurkumou a přidám nastrouhaný zázvor. Zaliji vodou a vodou z plechovky kokosového mléka a přidám sůl a pepř dle chuti, případně pár hořčičných semínek. Vařím dokud není dýně měkká. Poté ji ponorným mixérem rozmixuji, přidám tužší část kokosového mléka, opět promixuji. Případně dosolím a podávám se lžící kokosového mléka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena