čtvrtek 14. srpna 2014

Přesnídávka


Milý deníčku...když si potřebuji na chvíli oddechnout, někam se sbalím s knihou a domácí přesnídávkou dle rodinného receptu. A když je to nejvíc akutní, sázím především na přesnídávku z letních jablek, neboli po našem, žňovek. Přesnídávku ale můžete vyrobit prakticky z čehokoli, jako další favorité jsou rebarbora s vanilkovým luskem či hrušky se skořicí. A pokud máte děti, nemusíte řešit složení, prostě víte, co tam dáte. Celkem dlouho vydrží i v ledničce, i pokud nesterilujete skleničky v myčce. Jo a nejlépe chutná s piškoty :-)


A jak na to...

1,5 kg jablek či jiného ovoce
250 g cukru
0,5 l vody
1 vanilkový pudink (případně špetka koření)

Oloupané a na kostky nakrájené ovoce lehce povařím s polovinou vody a cukrem. Rozmixuji na pyré. Ve zbytku vody rozmíchám pudink a naliji do ovoce, provařím a nechám zhoustnout. Ze zkušenosti doporučuji ještě přes sítko propasírovat - zejména nutné u rebarbory. Plním do čistých sklenic (která jsem předtím umyla v myčce a jsou ještě horké) od marmelády, přesnídávky, okurek atd. Po uzavření obrátím dnem vzhůru na cca 2 hodiny. Uchovávám v lednici.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena