úterý 6. května 2014

Pstruh s batátovým pyré


Milý deníčku...klasický pstruh na másle patří mezi to nejchutnější z kuchyně našich předků. Má skvělé pevné maso a pokud ho osmažíte na másle, získá neskutečně dobrou a křupavou kůrčičku. Už jen kvůli tomu stojí za to zařadit do našeho běžného jídelníčku více ryb. Chlazeného pstruha seženete kdekoli - v rybárně, na sádkách nebo nejhůře v supermarketu. Batáty, neboli sladké brambory, naopak obsahují největší množství přírodního betakarotenu, jehož doplnění se každému z nás teď před nastávajícím létem jen hodí. Navíc obsahují velké množství vlákniny a jejich oříšková chuť udělá z obyčejné bramborové kaše opravdu vyšší level.


A jak na to...

Ryba:
pstruzi (kupte si vykuchané, na to nemáte Vy ani já nervy)
máslo
olej
hladká mouka
mletá paprika
kmín
čerstvý tymián či rozmarýn
sůl, pepř

citrón
brokolice (fakultativně)

Pstruhy pečlivě omyju a vnitřky vyčistím od zbytků blan a krve. Osuším, nasolím i vevnitř, přidám pepř, dovnitř nastrkám čerstvé bylinky a pokapu trochou citronové šťávy. Smíchám mouku s paprikou a kmínem, pstruhy ve směsi obalím. Na pánvi rozehřeji máslo s pár kapkami oleje ( nebude se přepalovat). Smažím dozlatova, servíruji s citrónem a s brokolicí uvařenou v páře.

Pyré:
batáty neboli sladké brambory a obyčejné brambory (poměr 3:1)
mléko

Oloupu sladké i normální brambory, uvařím v osolené vodě, sliju. Přidám máslo a mléko(nemusí být horké, jen nechte hrnec s batáty stále na teplé plotýnce), udělám z nich kaši, dosolím a důležité - dopepřím dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena