pondělí 21. dubna 2014

Vaječný salát


Milý deníčku...velikonoční svátky jsou zdárně za námi a pokud jste stejně já barvili, případně si vykoledovali vajíčka, asi teď taky nevíte co s nimi. No a jelikož jsou Velikonoce také svátky bohatého stolu (a Váš žaludek a játra prostě dostávají zabrat), určitě budete mít doma majonézu. Když k ní přidáte cibuli a okurek, připravíte výbornou klasiku. Vlastně něco mezi dánským æggesalat, který prostě nemůže chybět (nejen) na velikonočním stole a tradičním českým vaječným salátem.



A jak na to...

vejce uvařená natvrdo
menší cibule
nakládané okurky
špetka kari
plnotučná hořčice
majonéza
větší lžíce zakysané smetany
sůl a pepř

Vejce oloupu a nakrájím na plátky. Cibuli oloupu, nakrájím najemno a přes sítko spařím horkou vodou, nechám dobře okapat. Okurky nakrájím najemno. Zakysanou smetanu smíchám se špetkou kari, přidám dvě lžičky hořčice, majonézu dle chuti (bude jí větší část), tak aby byl salát hedvábný a promíchám. Přidám vejce, nakrájené okurky a spařenou a okapanou cibuli. Vše dobře promíchám, osolím a opepřím, pokud je salát moc hustý, zředím troškou láku z okurek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena