sobota 15. března 2014

Jarní sekaná s medvědím česnekem


Milý deníčku...medvědí česnek je skvělá jarní bylinka, kterou můžete použít nejen na jarní polévku, ale i k ochucení masa. Detoxikuje, obsahuje plno vitamínů a železa. A proč ho nevyužít třeba do klasické sekané. Aby ten detox nebyl zase tak moc radikální :-) Nechte si namlít nějaké dobré maso, nejlépe půl napůl hovězí a vepřové, přidejte cibuli, vejce a bylinky a je to. S bramborovou kaší je to skvělé, po jaru volající jídlo. Navíc, příprava sekané je vskutku uklidňují záležitost. A aby Vám sekaná nepraskla, je dobré párkrát uhodit s hotovými vytvarovanými šiškami o stěny mísy (což uklidňuje:-).


 
A jak na to...

600g mletého masa - půl hovězí/půl vepřové
2 vejce+1 bílek na potření
svazek medvědího česneku
3 hrsti strouhanky
2 rohlíky či housky
mléko
2 cibule
sůl(lžička) a pepř
olej


Rohlíky nakrájím a namočím do trochy mléka, tak aby jen tekutiny nasákly. Přidám mleté maso, nasekaný medvědí česnek, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a pepř, větší část strouhanky. Vše promíchám, nejlépe navlhčenou rukou a vytvaruji šišky, jimiž párkrát uhodím o stěny mísy. Obalím ve zbylé strouhance, dám na lehce olejem vymazaný pekáč a potřu na povrchu bílkem. Lehce podliji vodou. Peču ve vyhřáté troubě na 180 °C dokud není zlatavá a nevytvoří se na povrchu kůrčička, občas podleji vodou.






2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena