A jak na to...
500 ml šlehačky
5 žloutků
1 vanilkový lusk nebo na catalanu kůru z pomeranče a dvě dřívka skořice
50 g cukru
Hnědý třtinový demerara cukr na posypání
Rozkrojím lusk, zrníčka dám do šlehačky, hodím tam i zbytek lusku a zahřívám/Do šlehačky dám kůru z pomeranče a skořici. Žloutky vymíchám s cukrem, nesmí na nich ale být pěna. Jakmile se začne šlehačka vařit, za stálého míchání naliji ke žloutkům a míchám. Přecedím přes sítko, opět nesmí být moc pěna, případně ji seberu. Směs rozliji do ohnivzdorných misek a ty postavím do pekáče a naliji k nim horkou vodu, aby sahala asi do poloviny misek. Peču asi na 150 °C půl hodiny. Poté krém vychladím, minimálně pár hodin, nejlépe přes noc a poté posypu hnědým cukrem a flambovací pistolí zkaramelizuji.
Žádné komentáře:
Okomentovat