A jak na to...
500g líček
1 cibule
2 řapíkaté celery
1 velká mrkev
1 petržel
červené víno - plnější červené (merlot, frankovka, cabernet souvignon)
sůl, pepř
5 žampionů
olej, máslo
trocha cukru
Kaše:
brambory
máslo
sůl a mléko
Líčka nakrájím na střední kusy, osolím a opepřím. Kořenovou zeleninu si očistím, nakrájím a asi hrst odložím stranou. Cibuli nakrájím na kousky. Maso orestuji na oleji, vytáhnu a odložím. Hodím tam cibuli, orestuji pomalu dohněda a vytáhnu a nechám. Do hrnce po cibuli hodím kořenovou zeleninu, přidám trochu cukru a restuji a karamelizuji pomalu do zlatova. vrátím zpět cibuli a maso, zaliji vínem tak aby vše bylo ponořené a vařím - pomalu a dlouho, asi tři hodiny, fíglem je víno nechat prakticky vyvařit aby vznikla příjemně ochucená šťáva. Žampiony nakrájím na čtvrtky a společně se zbytkem kořenové zeleniny orestuji na másle. Mezitím si oškrábu brambory, uvařím doměkka ve vodě se solí, sliji vodu a brambory společně s mlékem a kouskem másla rozšťouchám nebo rozmixuji na hladkou bramborovou kaši.
Na kaši naservírovanou na talíř přendám líčka se šťávou a posypu opečenou zeleninou a žampiony.
Žádné komentáře:
Okomentovat