úterý 7. ledna 2014

Ořechové těstoviny

 
Milý deníčku...pokud Vám zbyly ořechy z pečení vánočního cukroví, je právě to nejvhodnější období, jak je využít. Tento dokonale zimní tradiční recept na ořechové těstoviny kombinuje výrazné chutě bylinek, štiplavost vlašských ořechů a pikantnost parmazánu. A navíc je rychlý a hřejivý, po dni stráveném prací a cestováním působí jako balzám. Ořechy jsou navíc zdrojem vitamínů a mastných kyselin, které příznivě ovlivňují lidskou psychiku, což většina z nás při jako vždy hektickém začátku roku potřebuje :-) Zkuste pro jeden večer vypnout, uvařte si ořechové těstoviny, přidejte skleničku dobrého pinot gris (odrůda rulandské šedé), zapalte vonnou svíčku, relaxujte a sbírejte síly do nového roku!


A jak na to...

asi dvě hrsti vlašských ořechů
hrst čerstvé bazalky a petržele nebo nejhůře 3 lžíce již hotového pesta (pokud si nepěstujete bylinky)
hrst strouhaného parmazánu
100 ml šlehačky
lžička másla
3 velké oloupané stroužky česneku
sůl a pepř


Skoro všechny ořechy, všechny bylinky (či pesto) a česnek dám do robotu, nasekám na jemnou pastu. Poté dám do hrnce, zahřívám a za stálého míchání přidávám šlehačku. Nechám zhoustnout, přidám trochu másla, rozmíchám, asi polovinu parmazánu, osolím, opepřím dle chuti a promíchám s již uvařenými těstovinami. Posypu parmazánem a zbylými ořechy.

1 komentář:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena