úterý 14. ledna 2014

Kuře na kešu oříškách


Milý deníčku...tento recept vznikl na základě inspirace asijskou kuchyní. Kuřecí maso je vděčné, rychlé hotové, ale dejte si tu práci a nekupujte ho v supermarketu, zkuste raději dobrého řezníka. Tradiční recept to sice není, jsou to prostě nudle s masem, lehce inspirované východní kuchyní, ale pokud přemýšlíte o donášce číny z rychlého občerstvení, rychle na ni zapomeňte a zkuste raději vytvořit svoji vlastní kreaci. Nudle používám klasické vaječné, recept však velice dobře funguje i s udon nudlemi. Marináda dodá masu lehce štiplavou a pikantní chuť, vše odlehčí křupavá zelenina.


A jak na to...

Marináda:
lžíce olivového oleje
lžíce sezamového oleje
3 lžíce světlé sójové omáčky
lžíce tmavé sójové omáčky
3 lžíce hoisin omáčky
lžíce třtinového cukru
malá lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 najemno nasekané stroužky česneku

sůl, pepř dle potřeby

kuřecí stehna
paprika
nakládané bambusové výhonky
1 řapíkatý celer
kešu oříšky
3 jarní cibulky
polovina čerstvé chilli papričky
nudle

Kuřecí stehno vykostím a nakrájím na kousky. Smíchám všechny ingredience na marinádu a maso do ní ponořím. Nejméně na dvě hodiny, nejvíce na noc.

Omyji papriku a nakrájím na proužky. Oškrábu řapíkatý celer (má tuhou slupku) a nakrájím jarní cibulku. Opeču cibulku na olivovém oleji, přidám celer a papriku. Za stálého míchání opékám. Jakmile je opečeno, přendám na talířek, na výpek vyliji maso spolu s marinádou a opékám dozlatova. Jakmile je maso hotové, přidám zpět zeleninu, najemno nasekanou chilli papričku a bambusové výhonky. Kešu opeču na jiné pánvi nasucho, připravím nudle dle návodu. Nakonec vše promíchám dohromady.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena