pondělí 4. listopadu 2013

Pomazánka z uzené makrely s wasabi


Milý deníčku...někdy potřebujete vykouzlit něco dobrého za minimum času. Mě k tomu stačí uzená makrela a jsem schopna připravit výbornou večeři nebo třeba pikantní dip na párty. Vždy se mi moc líbil recept na pastu z uzeného pstruha dle Nigelly Lawson. Ovšem nemám ráda kajenský pepř, jež pasta obsahuje v originále a jelikož je dle mého uzená makrela nejen chutnější, ale i dostupnější, dělám pomazánku z ní. K tučnosti a slanosti makrely se skvěle hodí něco ostřejšího, třeba taková jemná variace na japonskou kuchyni. A to je wasabi, čili japonský křen. Dostanete jej jak v pastě, tak v prášku, ale pasta je lepší, také ji víc využijete, nejen k sushi. V pomazánce je pikantní a přesto nepřebije chuť jemného rybího masa. Přidejte pečivo, čerstvou zeleninu a třeba nakládané okurky a máte výbornou a lehkou večeři.


A jak na to...

uzená makrela
větší lžička wasabi pasty
půl ricotty
2 větší kostky lučiny
kousek citronu
sůl a pepř

Z makrely odstraním kůži a pečlivě odloupu maso, po malých kouscích, aby tam nebyly žádné kosti. Musíte postupovat opravdu s citem, ale zase vůbec nevadí pokud se Vám přitom maso trochu rozdrtí. Přidám ricottu, lučinu a plnou lžičku wasabi, můžete dát i více, pokud chcete pomazánku opravdu pikantní. Vše promíchám do hladkého krému. Přidám pár kapek citronové šťávy, opepřím a případně dosolím dle chuti. Dám ji na chvíli vychladit do ledničky.

1 komentář:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena