pátek 2. srpna 2013

Pasta s crème fraîche a liškami


Milý deníčku...rychlé prázdninové vaření přináší nejen to, že se člověk dostane k ingrediencím, které normálně sežene jen na farmářských trzích, ale taky to, že se naučí vařit s minimem surovin. Takže jeden rychlý páteční recept je tu... Pokud jde o crème fraîche, je to, zjednodušeně řečeno, hodně jemná zakysaná smetana, ne tak štiplavé chuti a hutné konzistence jako je ta česká. Rozhodně si myslím, že to je dobrý tip pro masovou výrobu, vážení mlékárenští giganti! Pokud jej neseženete ve specializovaných obchodech, či si neuděláte domácí (například zde), použijte klasickou zakysanou smetanu rozšlehanou s kapkou podmáslí. Lišky jsou výborné na smetaně, a s domácím knedlíkem, to bez debat, ovšem jemná nakyslost citronu jim dodává ještě větší rozměr.



A jak na to...
 
jakékoli celozrnné špagety (mají lepší, jakoby oříškovou příchuť) - aneb o domácích těstovinách jindy
crème fraîche
citron
očištěné lišky
3stroužky česneku
olivový olej
 
Česnek nasekám najemno, lehce opeču na olivovém oleji, přidám očištěné a celé lišky, nechám chvíli dusit, zaliji crème fraîche dle chuti a počtu osob, nechám prohřát a přidám pár kapek citronové šťávy, dosolím a opepřím. Špagety uvařím dle návodu, scedím je, ale nechám si trochu vody z těstovin stranou a tu - tak lžíci, dvě, přidám do omáčky, krásně se zahustí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena