A jak na to... (na 12 muffinů)
Srdce:
oloupaná a na kostičky nakrájené rebarbora - asi 200g
čtvrt sklenice vody
citronová šťáva dle chuti
1 vanilkový cukr
plná lžička kukuřičného škrobu
Rebarboru zaliji vodou a citronem, zasypu cukrem a za stálého míchání nechám rozvařit. Rozmíchám kukuřičný škrob v kapce vody, zaliji rebarboru a za stálého míchání nechám zhoustnout. Odstavím a nechám zchladit.
Těsto:
250g hl. mouky
80g cukru krystal
lžička prášku do pečiva
špetka soli
kapka vanilkové esence
1 vejce
200ml podmáslí
asi 50g rozehřátého másla nebo hery
polohr. mouka + cukr + studené máslo na drobenku
Všechny ingredience smíchám a prošlehám, stačí vařečkou či vidličkou, tak aby bylo těsto vláčné a tekutějšího rázu. Případně přidám podmáslí. Do formy na muffiny dám pečící košíčky (či bez formy na plech), naliji do půlky košíčků těsto, na to lžíci rebarborové hmoty a zase zaliji těstem, něco málo pod okraj košíčků. Na drobenku smíchám polohrubou mouku, cukr a studené máslo (v poměru 2:1:1) a promačkám prsty, aby vznikla drobenka. Drobenkou opatrně zasypu vršek těsta. Peču na 180 °C dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat