sobota 27. července 2013

Letní salát s tuňákem


Milý deníčku...i když v létě má být horko, jak jsem podotkla v minulém příspěvku, někdy je prostě až takové horko, že člověk nemá sílu ani energii cokoli vařit (pokud si jako já nepřivstanete časně ráno, kdy je ještě chladno, abyste mohli pro den strávený u vody upéci muffiny. O recept se brzy podělím a opravdu nejsem blázen :-). V takovou chvíli, kdy je člověk večer zemdlen (nádherné slovo) z celodenního horka, volím salát. Takový, aby zasytil a přesto nezaplácal žaludek...a mohli jste si jej vychutnat nejen o letním večeru, ale i po celý rok. A jelikož je velice, až trapně jednoduchý, zvládne ho opravdu každý. Pusťte si jako kulisu "divného chlapa co tančí na ulici v obleku" , vychutnejte si salát se sklenicí chardonnay a užívejte léta!


A jak na to...

avokádo
ledový salát
očištěná a oloupaná mrkev
uvařené vejce naměkko
tuňák v olivovém oleji (jen maso bez oleje)
2 - 3 lžíce majonézy
sůl
pepř
citron

Vše kromě avokáda nakrájím, přidám tuňáka, promíchám, přidáme majonézu, dochutím, promíchám. Dám na talíř a lžící vykrajuji dílky máslového avokáda, zdobím jimi salát a zakápnu citronem.

bageta
bylinkové máslo - nechám změknout máslo a vmíchám nasekané bylinky (jakékoli kromě máty a meduňky), najemno nasekané 2 stroužky česneku a špetku soli, promíchám a případně nechám ztuhnout v alobalu ve tvaru válečku)

Bagetu naříznu, vetřu voňavé máslo a peču na 200 °C do křupava.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena