Milý deníčku..konečně víkend...proč si jej neužít třeba tím, že jej člověk stráví lenošením a snídaní do postele? Pokud milujete čerstvé ovoce a něco sladkého není co řešit...řešením je prostě crumble. Můj manžel crumble coby línou nedělní snídani přímo zbožňuje. Však, kdo by taky nemiloval horké šťavnaté ovoce, překryté sladkou, máslem vonící křupavou vrstvou, která se dá lžičkou rozbíjet ve stylu Amélie Poulain? A to vše za pouhých 35 minut od začátku přípravy? Na klasický crumble potřebujete jen sušenky, ovšem pokud chcete dodat tělu energii a ne jen cukr, směle doporučuji tuto verzi crumble s ovesnými vločkami a šťavnatou rebarborou.
A jak na to...
- jahody a rebarbora dle chuti a počtu misek
- sušenky - nejlépe máslové
- lžička kukuřičné moučky
- citron
- sáček vanilkového cukru - pro fajnšmekry použít domácí
- 40g másla
- hrst ovesných vloček
Ač nejsem tak dobrá cukrářka jako Ty, tak to vyzkouším.
OdpovědětVymazatJe to moc hezké a poučné počteníčko.Mamka
Moc děkuji, jsi zlatá a přeji dobrou chuť!
Vymazat